Deventer: een authentieke, eigenwijze en vernieuwende Hanzestad. We spreken met elkaar af dat dit de kern is van het verhaal dat we vertellen, de manier waarop we Deventer positioneren. Het merk geeft richting aan communicatie, programmering, beleid en toekomstige ontwikkelingen. 

Deventer Marketing draagt het merk actief uit en stimuleert en faciliteert anderedat ook te doen. Want als we allemaal hetzelfde verhaal vertellen over Deventer, dan versterken we elkaars boodschap en ontstaat een krachtig en aantrekkelijk beeld van Deventer bij onze doelgroepen.

Kernboodschap

"Deventer is een authentieke, eigenwijze, vernieuwende Hanzestad in het groen aan de IJssel, waar vanuit een rijke historie de toekomst wordt vormgegeven."

Kernkwaliteiten van Deventer 

Deventer heeft veel kwaliteiten. Te veel om allemaal op te noemen. De kwaliteiten die het beste aansluiten op onze doelgroepen en het meest onderscheidend zijn van concurrerende plaatsen zijn benoemd als de ‘Kernkwaliteiten’. Deze zetten we ‘in de etalage’, we benadrukken ze in de communicatie en marketing van Deventer:

  •  Historische stad
  • Bekende evenementen: Dickens, Deventer op Steltenen Boekenmarkt
  • Rafelrandje: vernieuwende, creatieveinitiatieven en plekken
  • Kennisintensieve bedrijven: ingenieursbedrijven, ICT bedrijven en start-ups

Merkwaarden

De merkwaarden zijn de belangrijkste karaktereigenschappen of waarden die we hechten aan Deventer. Dit zijn de waarden die we centraal stellen, ze zijn voelbaar en zichtbaar in Deventer en in onze communicatie. Deze merkwaarden geven richting aan programmering, beleid en toekomstige ontwikkelingen.

Authentieke, eigenwijze, vernieuwende Hanzestad

* Hanzestad is geen ‘waarde’, maar wordt toegevoegd aan het merk omdat deze een aantal onderliggende waarden samenvat: handelsgeest, ondernemend, internationaal en historie.

Totstandkoming Merk Deventer

Het merk 'Deventer' is ontwikkeld in 2018 door VVV Deventer samen met partners vanuit bedrijfsleven, binnenstadondernemers, culturele organisaties, kennisinstellingen, woningcorporaties, Deventer Ziekenhuis en Gemeente Deventer.  In 2020 is citymarketingorganisatie Deventer Marketing opgericht die verantwoordelijk is voor merkactivatie en merkmanagement.